Bel ons voor hulp of onderdelen:
0318-481472

Stability control failure

We kregen een Saab 9-3 Cabrio binnen met de klacht dat in de SID display de melding kwam stability control failure. Ook diverse lampjes aan op het dashboard zelf en de motor wilde ook niet meer starten.

 

Nadat we hadden begrepen van de berijder wanneer de klacht meestal aanwezig was konden we dit redelijk goed nabootsen. Bij het eerst al uitlezen met de Tech2 kwamen er diverse foutcodes naar voren vanuit diverse units, CIM, ABS/ESP, TCM, AHL en de motor ECU. De foutcodes hadden allemaal betrekking op een CAN bus storing. ( U0212, U2139, U2143, U2142, U2100 )

De berijders klacht was: Mijn 2.8 Aero geeft bij parkeren, op niet volledige egale ondergrond, de melding stability control failure . Gevolg is dat hij niet meer wil starten. Pas als ik de auto 50 cm naar voren duw en een half uurtje wacht wil hij weer starten.

Helemaal makkelijk was het niet om deze storing op te roepen maar er was wel een richting. En door deze vele CAN bus foutcodes was er dus een communicatie fout en kon er niet meer gestart worden. De CIM module was al bij een ander autobedrijf vervangen dus die kon ook niet de oorzaak hiervan zijn .

De diagnose hebben we gedaan met de Tech2 en de scoop.

Heeft u ook een probleem met uw Saab? Neem dan contact met ons op.

 

 

 

Reparatie en onderhoud
  • Kleine/grote beurt
  • APK / Herkeuring
  • Reparaties
  • Airco service
  • Diagnose stellen
Persoonlijk advies? Bel mij op 06-22911171
Maak direct een afspraak
"Ik heb Arjo leren kennen als een absolute specialist op het gebied van Saab. En daar houd het niet op!"
Jeroen Wats - CEO / owner at G-Force Yachts